Kesätyö!

Kellokortti
Sorin Sirkukselta löytyy unholaan jäänyt kellokorttijärjestelmä!

Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli pankki. (Sitä ennen olin jo opettanut tanssia balettikoulussani, mutta siitä ehkä joskus myöhemmin lisää.) Tyhjensin säästöpossuja, kirjoitin lahjashekkejä ja opastin asiakkaita automaattikorttien käytössä. Parin viikon takaisen juttuni vaatepohdintaan liittyen; pankissa vaatekoodisto oli tarkka, edes kesätyttönä ei töihin voinut tulla housut jalassa – pankkineideillä oli aina hame.

Sirkuksen kesätyöntekijälle en antanut ohjeita pukeutumisesta. Pankkiin kesätyttömme kuitenkin liittyi: Sorin Sirkus sai OP-Tampereelta yhdistyksille suunnatun lahjoituksen, jolla pystyimme palkkaamaan alle 18-vuotiaan nuoren kolmeksi viikoksi. OP-kesäduuni on kuin Robin Hood -toimintaa ilman ryöstöaspektia: siinä rikas organisaatio tukee köyhää yhdistystä, joka työllistää nuoren. OP toteuttaa yhteiskuntavastuuta, yhdistys saa työvoimaa kohtuullisella omalla kustannuksella ja nuori kokemusta ja omaa rahaa. Win-win-win!

Muutaman viikonkin kesätyö ja siitä saatava kokemus on tärkeä kohti aikuisuutta kulkevalle nuorelle. Sirkukselta kesätyötä haki lähes 40 nuorta. Huolellisesti ja asiallisesti tehtyjä hakemuksia oli ilo lukea. Neljä pirteää haastateltavaa kasvatti omaa ahdistusta: jokainen olisi ansainnut paikan.

Kesätyö
Op-kesätyöntekijän työtä valvomassa opintosihteeri (gdpr), talouspäällikkö (aika) sekä opettaja (taiteellinen vaikutelma)

Työnantajana yrityksenäni oli tehdä hakuprosessista positiivinen kokemus. Ryhmähaastattelussa käytin osana amk-työni opiskelijavalinnasta sovellettua ryhmätehtävää. Olin yllättynyt, kuinka luontevasti, oivaltavasti ja toisiaan huomioiden nämä useampia vuosia amk-hakijoita nuoremmat kesätyönhakijat toimivat ryhmätyössä.

Koska meille mahtui vain yksi, sydämestäni toivon, että muutkin lopulta löysivät paikkansa.

Nuoruudessani niin minä, kuin lähes kaikki ystäväni saivat kesätyönsä jotenkin vanhempiensa kautta. On siis vielä todettava, että kesätyöntekijää valitessani olin juuri aloittanut osa-aikaisesti ja oma perehtymiseni Sorin Sirkuksen maailmaan oli vasta alussa. Kun minulle sitten kerrottiin, että valitsemani kesätyöntekijän vanhemmat toimivat aktiivisesti sirkuksen taustalla, en halunnut lähteä muuttamaan päätöstäni. Jos aktiiviset vanhemmat ovat joskus olleet etu, koska heistä on tullut nuorelle taakka?

Kesäleirit sirkuksella ovat ohi ja ”OP-kesätyöt” apuna keittiössä, toimistossa ja treenisaleissa tehty. Oma työnikin vaikuttaa vielä lähes kesätyöltä. Normaalisti olen tässä vaiheessa jo jäänyt lomalle, nyt olen sukeltanut sirkuksen syksyn suunnitteluun. Syksy sitten näyttää, että kyse ei olekaan lyhyestä kesäpyrähdyksestä…

That moment

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s